Studio F Minus

Studio F-Minus
 
STILL LIFE

www.studiofminus.com

INSTALLATIONS

INFO

Press

Still Life
 
Client:
City of Edmonton
Role:
Artist
Collaborators:
Blackwell Bowick (Engineers)
Status:
Completion Scheduled for 2013.

 

A playful take on the insularity of ‘high art’ and the traditional notion of a ‘still’ life. This project consists of six aluminum sculptures, each installed four to seven feet apart, in the park outside Edmonton’s new Grant MacEwan light rail station. On their own, each is a whimsical, colourful addition to the site. Playing with optics, the sculptures become larger as they move away from the privileged viewing position. When viewed together from this viewpoint looking through the final sculpture, a picture frame, the sculptures flatten into the classic trope of Western painting: the still life with fruit bowl.